Lugo Seoul, Seoul, Korea

Status

Completed December 2009

Location

Seoul, Korea

Area

2,550 sq.ft

As a continuation of the first Lugo Caffe in New York City, this location in Seoul, Korea is a smaller more formal version of the original. At the entrance, a wood-grain texture concrete wall wraps the front of the building and a backlit brushed nickel sign, oak door and brushed nickel door handle, and Vespa scooter greet patrons as they enter. Inside the front door, the courtyard style dining space is perfect for more casual dining with its red metal chairs, metal tables, a red and white awning and a lattice wall of ivy.

Inside, the walls of the main dining room are lined with white subway tile and wooden mill work. Tin coffered ceiling panels, inset in a wooden framework, cap the double-height space. Vintage black and white photographs line the top of the walls and are up-lit for emphasis. A larger version of the spun aluminum pendants hang over dining tables along with frosted glass globe pendants. Throughout the space, shelving units and components of the mill work are adorned with new and vintage finds like baker’s rolling pins, wooden gears, Amoretti candy tins, grapevines, and retro style Italian bowling pins and bowling balls. Like a well-tailored suit, this Italian restaurant feels classic yet contemporary.

BACK TO PROJECTS