Journal Standard Exterior, Tokyo, Japan

Status

Completed, 2013

Location

Tokyo, Japan

Area

12,000 square feet

Scope
Architecture
Interior Design

The ubiquitous NYC loft is the core inspiration for Journal Standard’s very first flagship store, both in its interior and exterior design. A feature wall provides an interesting interaction with the street for those who choose to take the stairs. Inspired by old factory windows, the surface is composed of blackened steel gridded frames housing lighting fixtures inlaid with 4 different types of wire mesh. Wrapping around the side walls are a system of wood louvers on pivot hinges, affording sunlight control in the day. At night, when the store’s display windows’ brick and concrete background walls glow, Brooklyn comes to mind.

BACK TO PROJECTS